A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Нововоронцовщина взяла участь у науково-практичній конференції «Нематеріальна і матеріальна культурна спадщина»

Дата: 22.06.2021 15:07
Кількість переглядів: 325

   18-20 червня відбулась Регіональна науково-практична конференція «Нематеріальна і матеріальна культурна спадщина. Реалії, проблеми, перспективи».
   Ініціатором та організатором заходу виступив Херсонський обласний Центр народної творчості. Участь у зібранні взяли 34 учасники з 18 громад Херсонщини, в тому числі від нашої громади взяли участь спеціалісти відділу із гуманітарних питань селищної ради Анна ГУСИНСЬКА та Катерина ГОЛУБЕЦЬ, а також члени ініціанивної групи з виявлення елементів нематеріальної культурної спадщини Людмила ЛІНОВСЬКА та Олена КОВАЛИК.

Фото без опису

   У роботі заходу в режимі он-лайн узяв участь голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко. У своєму вітанні він наголосив, що Херсонщина - колоритний та самобутній край, який прагне зберегти свою культурну спадщину, народні традиції, свою історичну пам’ять, прагне ідентифікувати себе як багатонаціональний регіон та посісти належне місце в сучасному українському та європейському культурних просторах. Піднімаючи проблеми збереження НКС працівники культури роблять дуже важливу і необхідну справу для області та усієї держави.

   Як інформує організатор заходу, конференція пройшла динамічно, у творчому спілкуванні були використані різні формати, це і теоретична наукова частина, і інтерактивне моделювання польових досліджень, зокрема інтерв’ю, відбулась відео-презентація елементів, що увійшли до обласного Переліку НКС Херсонщини.

   Учасники конференції – представники громад – мали змогу поставити науковцям практичні запитання, які стосуються вивчення місцевих зразків народної культури і отримати кваліфіковані відповіді.

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь