A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

У рамках співробітництва та обміну досвідом між громадами Нововоронцовський селищний голова у складі делегації від Херсонщини із дводенним візитом відвідав Маріуполь

Дата: 16.07.2021 22:57
Кількість переглядів: 468

   У делегації – очільники та співробітники районних рад і райдержадміністрацій, сільські та селищні голови, керівники старостатів Бериславського і Генічеського районів.
   До Маріуполя колег з Херсонщини запросив голова Маріупольської районної ради Степан Махсма. До організації візиту також долучилася Маріупольська райдержадміністрація на чолі з Наталією Букрєєвою.

Фото без опису

   «Наш район — один із небагатьох, що без особливих проблем пройшов усі етапи формування субрегіонального рівня влади, тож цікавість колег із інших регіонів України до нашого досвіду є природньою. Є чому повчитися і у Маріупольської громади, яка на сьогодні є однією з найуспішніших у країні. Місто, яке стрімко розвивається у безпосередній близькості від зони бойових дій, готове ділитися своїми напрацюваннями із сусідами і потенційними партнерами. Адже у нас спільна мета – сталий розвиток кожної громади заради більш комфортного і безпечного життя людей», — наголосив Степан Махсма.

Фото без опису

   Нашій делегації презентовано проекти Маріуполя, що вже стали його візитівками, побачили на власні очі: капітально відремонтовану школу №26, ознайомилися із роботою соціального офісу «Мультицентр», пройшлися площею Миру і Свободи, Театральним сквером і завітали до культурно-туристичного центру «Вежа».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

   А вже сьогодні делегати поспілкуватися із командою чинного мера Маріуполя, яка протягом останніх років забезпечує стрімкий розвиток півмільйонного міста. Конференцію організували у центрі «1991».

Фото без опису

   Гостям з Херсонщини на прикладі проєкту реконструкції системи водопостачання і водовідведення в Маріуполі розповіли, як ефективно залучати кошти з Державного фонду регіонального розвитку, а також гранти та інвестиції від міжнародних донорів; познайомили з основними напрямками програми забезпечення населення соціальними послугами «Маріуполь з турботою про вас» і презентували унікальну для України програму підтримки ОСББ.

Фото без опису

   «Звичайно, протягом доби досконально вивчити досвід Маріуполя з реалізації усіх проєктів розвитку неможливо. Втім, я впевнений, що кейси, з якими ви у нас ознайомилися, надихнуть вас на свої, можливо, не менш цікаві і успішні ідеї.

   Ми готові консультувати спеціалістів з Бериславського та Генічеського районів з різних питань, у яких вже маємо власні напрацювання і фахову експертизу. Будемо раді подальшій співпраці заради розвитку наших громад», - підбив підсумки візиту представників Херсонщини голова Маріупольскої районної ради Степан Махсма.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь