A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Про нематеріальну культурну спадщину в Нововоронцовській селищній територіальній громаді

Дата: 14.05.2021 19:17
Кількість переглядів: 366

   Дуже важливою частиною спадщини, окрім пам’яток, творів мистецтва та колекцій цінних експонатів, є також традиції, живі прояви нематеріальної культури, які успадковані від предків і передаються майбутнім поколінням.
   Існування нематеріальної спадщини в її великому багатстві є необхідною умовою для збереження культурного розмаїття в умовах зростаючої глобалізації.

 

   З метою виявлення, збереження та охорони елементів нематеріальної культурної спадщини на території Нововоронцовської селищної територіальної громади було створено Експертну раду з питань нематеріальної культурної спадщини при відділі із гуманітарних питань, перше засідання якої відбулося 11 травня 2021 року.

Фото без опису

   На захід були запрошені директор Херсонського обласного Центру народної творчості Володимир КАПЕЛЮШНИК, а також завідувач відділу креативних індустрій та нематеріальної культурної спадщини Херсонського обласного центру народної творчості Олексій АБЗЕЛІМОВ.

Фото без опису

   Серед розглянутих питань основна увага була приділена узагальненню аспектів нематеріальної культурної спадщини, загальних положень та шляхів охорони її елементів.

   Слід зазначити, що у с. Миролюбівка Нововоронцовської селищної територіальної громади членами ініціативної групи Оленою КОВАЛИК та Людмилою ЛІНОВСЬКОЮ ще у 2019 році був виявлений елемент нематеріальної культурної спадщини (родинна традиція вишивання Куземських «Нитка, що єднає покоління»: розтинанка як техніка вишивання хрестом села Миролюбівка), який, станом на сьогодні, внесено до Списку елементів нематеріальної культурної спадщини Херсонської області.

Фото без опису

   Таким чином, з метою подальшої продуктивної діяльності щодо нематеріальної культурної спадщини, а також інших напрямків культури було укладено Меморандум про партнерство між Херсонським обласним Центром народної творчості та Нововоронцовською селищною радою.


 

Анна Гусинська,

головний спеціаліст з питань, культури,
молоді та спорту відділу із гуманітарних питань
Нововоронцовської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь