A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Обговорення проєкту перспективного плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Нововоронцовської селищної ради

Дата: 12.07.2021 10:49
Кількість переглядів: 339

    Закон України «Про повну загальну середню освіту» зобов’язує до 01 вересня 2024 року сформувати спроможну та ефективну мережу закладів загальної середньої освіти з урахуванням вимог чинного законодавства до ліцеїв, безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього простору, демографічних показників, спроможності територіальних громад.

 

   Протягом травня-червня 2021 року представниками робочої групи з питань оптимізації закладів загальної середньої освіти, створеної при відділі із  гуманітарних питань Нововоронцовської селищної ради на чолі з начальником відділу Наталею ЛИТОВЧЕНКО було проведено громадські  обговорення з педагогічними колективами закладів освіти та батьківською громадськістю щодо перспектив створення ефективної освітньої мережі Нововоронцовської селищної територіальної громади.

 

   Мережа закладів освіти громади — це сукупність усіх закладів освіти, розташованих на території громади, що забезпечують умови для реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти.

 

   Під оптимізацією мережі закладів загальної середньої освіти громади розуміється процес удосконалення структури закладів освіти  та форм організації освіти на основі врахування потреб і особливостей місцевої території з метою створення при наявному обсязі ресурсів максимально сприятливих умов для навчання і виховання школярів.

 

   У Нововоронцовській селищній ТГ функціонує 6 закладів дошкільної освіти, 6 закладів повної загальної середньої освіти, 1 навчально-виховний комплекс «Заклад повної загальної середньої освіти – Заклад дошкільної освіти».

   У процесі підготовки пропозицій було проведено збір, узагальнення та аналіз даних, що слугували основою для розробки плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти громади  на період до 2024 року.

 При формуванні мережі було забезпечено:

- підготовку паспорта освітньої мережі Нововороноцвської селищної територіальної громади;

- виготовлення інтерактивної карти закладів дошкільної та повної загальної середньої освіти громади;

- збір даних кількісного складу учнів у ЗПЗСО – з метою аналізу мережі навчальних закладів на період до 2024 року;

- збір даних кількісного складу вихованців у закладах дошкільної освіти, з метою аналізу мережі навчальних закладів на період до 2022 року.

   Крім того, опрацьовано уточнені дані для визначення параметрів, згідно з якими будуть визначатися заклади освіти, що можуть  підлягати  оптимізації:

- розрахунки видатків на утримання 1 учня ЗПЗСО (в розрізі закладів освіти та джерел фінансування);

- заклади освіти з малою наповнюваністю (до 100 учнів);

- заклади освіти з наповненістю більше 100 учнів;

- заклади, в яких відсутні один або більше класів;

- інформацію про наповнюваність вікових груп на навчальний рік;

- інформацію про народжуваність дітей  (від 0 до 6 років) із зазначенням кількості фактично проживаючих на території обслуговування.

А  також опрацьовано додаткові дані щодо прогнозування діяльності закладів освіти – потенційних претендентів на оптимізацію:

- стан кадрового забезпечення закладів освіти;

- якісний склад педагогічних працівників ЗПЗСО;

- якість навчання (результати  ЗНО, олімпіад, участь у Всеукраїнських учнівських конкурсах);

- проведено моніторинг заходів щодо організації підвозу школярів:

- вивчено стан доріг, по яких буде здійснюватися підвіз;

- сформовано мережу руху шкільних автобусів.

   За результатами обговорення було визначено можливі варіанти типів закладів освіти – початкова школа із структурним підрозділом – заклад дошкільної освіти, гімназія, ліцей, початкова школа у складі гімназії, гімназія у складі ліцею, заклади дошкільної, позашкільної освіти, а також створення структурних підрозділів та філій.

 

   Сформований проєкт оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти громади винесено на розгляд чергової сесії Нововоронцовської селищної ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь