A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Належно оформлені трудові відносини та легальна заробітна плата – соціальна захищеність працівника!

Дата: 21.07.2021 13:53
Кількість переглядів: 520

Фото без опису   Гарантований рівень мінімальної заробітної плати чимало роботодавців просто ігнорують і змушують робітників працювати на невелику заробітну плату, часом зовсім не декларуючи оплату їх праці. Бажаючи уникнути зайвих, на думку роботодавця, витрат, видають працівникам зарплату готівкою. У цьому випадку йдеться про так звані «тіньові» заробітки, з яких не утримуються податки і збори та не здійснюються відрахування до Пенсійного фонду.

Фото без опису

 

   Слід пам'ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» - це тимчасове благо, яке має негативні наслідки для самого працівника. Це, перш за все, ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, а саме:

  •  оплата тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомогу по вагітності та пологах;
  • виплата втраченого заробітку у зв'язку з втратою працездатності в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;
  • виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи;
  • одержання пенсії по старості, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством.

 

Фото без опису

   Крім того, нелегальна робота  - це відсутність захисту від незаконного звільнення, гарантованого права на відпочинок, гарантії на безпечні і здорові умови праці. Тому саме громадяни мають стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.

 

   Більшість починає дбати про власну пенсію лише на порозі старості, коли до заслуженого відпочинку рукою подати й зарадити ситуації вже ніяк не можна. Хоча про свої соціальні гарантії потрібно починати  піклуватися ще у молодому віці.

Фото без опису

 

 

   Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області звертається до громадян – вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та виплату заробітної плати  відповідно до  чинного законодавства – прозоро і чесно, не погоджуйтесь на неповну робочу зайнятість та виплати у «конвертах». Памятайте, що тільки нарахована та виплачена заробітна плата в розмірі законодавчо встановленого мінімуму дає право для врахування страхового стажу для призначення (перерахунку) пенсії.

    У котре нагадуємо, що підтримка роботодавцем ідеї легалізації заробітної плати та робочого місця – це захист свого бізнесу від неконкурентних умов.

   Вчасно та в повному обсязі сплачувати податки й внески – означає виконувати свій обов’язок перед державою та громадянами. А найперше – своїми працівниками. Адже від цього залежатиме їх добробут та майбутнє пенсійне забезпечення.

 

   Детально ознайомитися  з інформацією стосовно нарахування заробітної плати і отримати консультацію щодо зарахування страхового стажу Ви можете в сервісних центрах органів Пенсійного фонду за місцем проживання  або зареєструвавшись на вебпорталі електронних  послуг Пенсійного фонду України   (http://portal.pfu.gov.ua)

 

 

ТІНЬОВА ЗАРОБІТНА ПЛАТА – ПОЗБАВЛЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ЗАХИЩЕНОСТІ СЬОГОДЕННЯ

ТА ГЛУХИЙ КУТ МАЙБУТНЬОЇ ПЕНСІЇ

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області

Херсон 2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь