A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Проведено робочу нараду з питання вакцинації

Дата: 23.07.2021 14:53
Кількість переглядів: 472

Фото без опису  Сьогодні селищний голова Володимир МАРЧУК провів нараду з керівниками структурних підрозділів селищної ради та старостами громади, на якій обговорювалось питання вакцинації громадян від COVID-19.   
  Розпочав нараду очільник громади. Зокрема ним зазначено, що наразі епідеміологічна ситуація в населених пунктах громади залишається стабільною. На сьогодні нових випадків корона вірусної хвороби не виявлено, але вже зараз необхідно готуватись до третьої хвилі пандемії, яка вже в Україні, а основним дієвим інструментом проти COVID-19 є саме вакцинація.

Фото без опису  В.о. директора комунального некомерційного підприємства «Нововоронцовський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра МЄЛЄНТЬЄВА довела до відома присутнім, що від 21 липня в Україні стартував п’ятий етап вакцинації. Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, та у нашій громаді зокрема, – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. Це AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield); Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Spikevax/Moderna. «Якщо брати країни з високим рівнем щеплення, кількість вакцинованих людей, що захворіли становить 4-5%. Людей, що мають важкий перебіг хвороби серед вакцинованих – 1-2%. Ми вакцинуємо тими ж вакцинами, що і в Англії, Франції, Польщі», - зауважила в.о. директора медичного закладу.

  Селищний голова підкреслив, що з початком п’ятого етапу вакцинації в Україні щепитися може кожен охочий.

  «Не потрібно записуватися в «Дії». Ви можете обрати найближчий пункт щеплень та щепитися. Вакцини є всі у достатній кількості» - зауважив Володимир МАРЧУК.

  Головуючий звернувся до присутніх на нараді провести роз’яснювальну роботу в колективах та населених пунктах громади щодо необхідності вакцинації аби убезпечити себе від хвороби або тяжкого її перебігу. Окремо зупинився на необхідності 100% вакцинації освітян протягом липня-серпня, тобто до початку нового навчального року.

  «Вакцинуйтеся, щоби захистити себе та своїх близьких» - підсумував селищний голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь