Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Проведено робочу нараду з питання вакцинації

Дата: 23.07.2021 14:53
Кількість переглядів: 490

Фото без опису  Сьогодні селищний голова Володимир МАРЧУК провів нараду з керівниками структурних підрозділів селищної ради та старостами громади, на якій обговорювалось питання вакцинації громадян від COVID-19.   
  Розпочав нараду очільник громади. Зокрема ним зазначено, що наразі епідеміологічна ситуація в населених пунктах громади залишається стабільною. На сьогодні нових випадків корона вірусної хвороби не виявлено, але вже зараз необхідно готуватись до третьої хвилі пандемії, яка вже в Україні, а основним дієвим інструментом проти COVID-19 є саме вакцинація.

Фото без опису  В.о. директора комунального некомерційного підприємства «Нововоронцовський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра МЄЛЄНТЬЄВА довела до відома присутнім, що від 21 липня в Україні стартував п’ятий етап вакцинації. Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, та у нашій громаді зокрема, – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. Це AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield); Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Spikevax/Moderna. «Якщо брати країни з високим рівнем щеплення, кількість вакцинованих людей, що захворіли становить 4-5%. Людей, що мають важкий перебіг хвороби серед вакцинованих – 1-2%. Ми вакцинуємо тими ж вакцинами, що і в Англії, Франції, Польщі», - зауважила в.о. директора медичного закладу.

  Селищний голова підкреслив, що з початком п’ятого етапу вакцинації в Україні щепитися може кожен охочий.

  «Не потрібно записуватися в «Дії». Ви можете обрати найближчий пункт щеплень та щепитися. Вакцини є всі у достатній кількості» - зауважив Володимир МАРЧУК.

  Головуючий звернувся до присутніх на нараді провести роз’яснювальну роботу в колективах та населених пунктах громади щодо необхідності вакцинації аби убезпечити себе від хвороби або тяжкого її перебігу. Окремо зупинився на необхідності 100% вакцинації освітян протягом липня-серпня, тобто до початку нового навчального року.

  «Вакцинуйтеся, щоби захистити себе та своїх близьких» - підсумував селищний голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних