A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

Дата: 13.11.2021 05:45
Кількість переглядів: 790

  Фото без описуНа виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

   На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Наразі, на платформі доступний новий онлайн серіал «Як громаді стати цифровою» 
   Серіал призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн. Курс складається з 8 відео з вичерпною інформацією про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Та допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для подальших дій. У результаті проходження навчання учасники отримають сертифікат із зазначенням кредитів обсягом 0,2 ЄКТС.

  Також повідомляємо, що Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на цифрову грамотність — Цифрограм 2.0. та 3 спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів, Цифрограм для держслужбовців та Цифрограм для медиків.

 

   За основу для Цифрограм 2.0 було взято адаптовану Рамку цифрових компетентностей для громадян України (osvita.diia.gov.ua/uploads/0/1824-for_citizens.pdf), яку було створено українськими експертами на основі європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (DigComp 2.1.).

   Завдяки цьому в тесті визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за шістьма сферами: 

1. Основи комп’ютерної грамотності 

2. Інформаційна та медіаграмотність —вміння працювати з даними. 

3. Створення цифрового контенту. 

4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві. 

5. Безпека у цифровому середовищі. 

6. Вирішення технічних проблем — навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.
 

  Запрошуємо жителів громади для підвищення рівня цифрової грамотності та розвитку цифрових компетентностей на Платформу Дія.Цифрова освіта:

 

   Місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта та пройти навчання з цифрової грамотності - Хаби цифрової освіти (перелік)

Рекомендовані освітні серіали:

- «Основи кібергігієни» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene) – курс, покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак.

- «Кіберняні» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny), який допоможе дізнатись, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації. Як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися.

- «Обережно! Кібершахраї», що навчить, як захиститись від кібершахрайства з сім-картою (https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters) - Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті», який допоможе дізнатись, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства (https://osvita.diia.gov.ua/courses/serialdlya-batkiv-onlayn-bezpekaditey).

- «Електронний підпис» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature), що навчить використовувати всі можливості та отримувати дедалі більше послуг зі свого смартфона чи комп’ютера за допомогою електронного підпису.

- «Як громаді стати цифровою» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digitalcommunities),призначений для держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь