A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА ТА ПЕРЕРОБКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

Дата: 25.08.2021 12:01
Кількість переглядів: 323

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА

ТА ПЕРЕРОБКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

(постанова КМУ від 07.02.2018 №107 (зі змінами)

   Фото без описуНадається: юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, фізичним особам-підприємцям, у тому числі сімейним фермерським господарствам, що провадять діяльність у галузі тваринництва, бджільництва, рибництва, переробної промисловості у розмірі – до 50 % вартості, а сільськогосподарським кооперативам у розмірі до 70% вартості (без урахування ПДВ) на часткове відшкодування вартості, будівництва та/або реконструкції підприємств з переробки сільськогосподарської продукції (зокрема для виробництва харчових продуктів м’ясних, рибних, молочних) та/або побічних продуктів тваринного походження, що належать до II і III категорій, у тому числі вартості обладнання.

Крок 1. Завершити та прийняти в експлуатацію у листопаді - грудні 2020 року та січні - жовтні поточного року етап будівництва та реконструкції об’єкта.

Крок 2. Підготувати такі документи:

• заявку;

• довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

• засвідчену підписом керівника копію документа, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта;

• засвідчену підписом керівника копію кошторисної частини проектної документації;

• типову форму № ОЗ-1 «Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів» (для об’єктів, прийнятих в експлуатацію в поточному році, зокрема обладнання) – для часткового відшкодування вартості будівництва тваринницьких об’єктів;

• типову форму № ОЗ-2 «Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів» – для часткового відшкодування вартості реконструкції тваринницьких об’єктів;

• довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі;

• копія сільськогосподарського кооперативу, засвідчену підписом керівника кооперативу, та список його членів, дійсний на дату подання заявки (для СОК).

Крок 3. Подати до 15 листопада поточного року до комісії Мінагрополітики заявку та документи.

Крок 4. Отримати кошти на рахунки, відкриті у банку.

Звертаємо увагу:

* Суб’єкти господарювання подають щороку до 15 січня протягом трьох років після одержання бюджетних коштів Мінагрополітики інформацію про тваринницькі об’єкти, вартість яких була частково відшкодована, за встановленою формою.

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ЗАХОДІВ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ ШЛЯХОМ ЗДЕШЕВЛЕННЯ КРЕДИТІВ

(постанова КМУ від 29.04.2015 № 300 (із змінами)

Надається: суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям, які провадять діяльність за всіма видами сільськогосподарської діяльності та переробки сільськогосподарської продукції, за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, але не більше розмірів за договором, зменшених на 5 % пунктів.

Для суб’єктів переробки сільськогосподарської продукції до 5 млн. грн на суб’єкта (у т. ч. пов’язаних із ним осіб).

Вимоги до учасників:

? не мати порушених справ про банкрутство, не бути банкрутами, не перебувати на стадії ліквідації;

? не мати на перше число місяця, в якому буде прийматися рішення щодо здійснення виплат, прострочену більш як 6-ть місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС;

? не подавати документи на компенсацію за укладеними кредитними договорами, відсотки за користування якими здешевлюються за рахунок коштів, передбачених для інших державних програм.

Крок 1. Залучити кредит (поновлювальні та не поновлювальні) в уповноваженому банку (з переліком таких банків можна ознайомитися на сайті Мінагополітики за посиланням https://cutt.ly/xQIT8Jv).

а) короткостроковий для покриття виробничих витрат;

б) середньо- і довгостроковий кредит, залучений для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також для будівництва і реконструкції виробничих об’єктів (у тому числі сховищ для зберігання овочів, фруктів та ягід).

Крок 2. Використати кредитні кошти за цільовим призначенням.

Крок 3. Сплачувати відсотки за користування кредитами.

Крок 4. Щороку подавати уповноваженому банку заявку на отримання компенсації відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами.

Крок 5. Щомісячно, виходячи із суми фактично сплачених відсотків за користування кредитами та у межах виділених асигнувань, отримати кошти на рахунок відкритий в уповноваженому банку.

   За який період підлягають відшкодуванню відсотки за рахунок коштів поточного бюджетного року?

   Нараховані та сплачені відсотки за користування кредитами за січень - жовтень поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь