A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Селищний голова узяв участь у зустрічі з народним депутатом України Сергієм КОЗИРЕМ.

Дата: 24.11.2021 11:05
Кількість переглядів: 293

   З метою обговорення проблемних питань громади, які потребують першочергового вирішення, 23 листопада Нововоронцовський селищний голова Володимир МАРЧУК узяв участь у засіданні «круглого» столу з народним депутатом України Сергієм КОЗИРЕМ, головами районних державних адміністрацій, районних рад та запрошених до участі територіальних громад.

   Під час обговорення погоджено дорожню карту першочергових дій місцевих громад і депутата Верховної Ради України, яка покликана допомогти у вирішенні нагальних проблем життєдіяльності населених пунктів 184 виборчого округу.

   Слід зауважити, що селищний голова окремо озвучив проблемні питання нашої громади для можливості їх подальшого почергового вирішення.

   Загальними обговорюваними питаннями стали розвиток медичної сфери, підвищення заробітної плати для медичних працівників, подальша протидія COVID-19. Багато запитань щодо енергоносіїв. На жаль, багато ТГ зіткнулись з проблемою закупівлі палива. Також проблема - висока ціна енергоносіїв. Вугілля дуже дороге, зараз його важко дістати, але вартість електроенергії для комунальних закладів теж зросла. А ще - тепер не діє «нічний» тариф, який дозволяв громадам економити кошти.

   Народним обранцем зауважено, що Президентом України ініційовано підписання Меморандуму, який не дозволяє до кінця опалювального сезону збільшувати ціну на газ. Але в Херсонській області багато сіл не газифіковані. Тому окремо буде опрацьовано питання забезпечення закладів соціальної сфери громад різними видами опалення, а голови ТГ не були змушені вишукувати кошти та економити на інших важливих сферах, щоб отримати потрібне тепло.

   Окремою темою стала сфера економіки. По-перше, жителі округу досі потерпають від зменшення доходів після оцінки землі у 2017 році, коли її вартість знизилась на 30%. По-друге, не вистачає коштів через брак ПДФО.

   Завершили зустріч питаннями щодо функціонування програми «Питна вода України» на 2023-2024 роки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь