A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

До Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Дата: 03.12.2021 12:48
Кількість переглядів: 293

Фото без опису           Щорічно 03 грудня в Міжнародний день людей з інвалідністю у всьому світі привертається особлива увага до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями.

   Відзначення цього Дня – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особи з інвалідністю – це не просто категорія людей.  Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд із ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею  людей  з  вадами  здоров’я і не тільки 03 грудня, а й завжди, не забувати про те, що поруч із нами вони живуть і потребують допомоги та уваги.

   Основний склад потерпілих, які перебувають на обліку у  Бериславському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області,  це люди, що втратили працездатність внаслідок травм на виробництві та професійних захворювань. На сьогодні 124 осіб з інвалідністю отримує щомісячні страхові виплати та інші різні виплати з медичної та соціальної реабілітації.

   Система загальнообов’язкового державного соціального страхування гарантує громадянам соціальний захист. Наразі діє цілий комплекс соціальних послуг з медичної та соціальної реабілітації: лікування потерпілих у стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація та організація санітарного і спеціального медичного догляду за потерпілими; забезпечення осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва необхідними медикаментозними препаратами, автомобілями, інвалідними візками, протезно-ортопедичними виробами. Сукупні витрати, спрямовані на ці цілі за 11 місяців 2021 року, склали 300,6 тис. гривень.

     Кожен   день   у  житті  людей  з   особливими  потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя  в суспільстві,   самовдосконалення,   приносити   радість  собі  та  оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них  що життя є і воно триває. Сьогодні особливого вшанування і відзначення заслуговують ті особи з інвалідністю, які не впали в розпач,  не  замкнулись  у  чотирьох  стінах,  а  в  силу  своїх можливостей працюють, беруть активну участь у громадському житті, займаються спортом, рукоділлям, художніми промислами і самодіяльністю, виховують дітей та онуків. Тож хочеться побажати вам витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності ваші плани та задуми.

   Користуючись нагодою хочу подякувати всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки, й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

 

        Шановні! Бажаю усім ВАМ здоров’я, активного довголіття, сили духу і благополуччя вашим родинам. 

 

В.о.начальника відділення                                                 С.В. Діденко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь