Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

До Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Дата: 03.12.2021 12:48
Кількість переглядів: 315

Фото без опису           Щорічно 03 грудня в Міжнародний день людей з інвалідністю у всьому світі привертається особлива увага до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями.

   Відзначення цього Дня – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особи з інвалідністю – це не просто категорія людей.  Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд із ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею  людей  з  вадами  здоров’я і не тільки 03 грудня, а й завжди, не забувати про те, що поруч із нами вони живуть і потребують допомоги та уваги.

   Основний склад потерпілих, які перебувають на обліку у  Бериславському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області,  це люди, що втратили працездатність внаслідок травм на виробництві та професійних захворювань. На сьогодні 124 осіб з інвалідністю отримує щомісячні страхові виплати та інші різні виплати з медичної та соціальної реабілітації.

   Система загальнообов’язкового державного соціального страхування гарантує громадянам соціальний захист. Наразі діє цілий комплекс соціальних послуг з медичної та соціальної реабілітації: лікування потерпілих у стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація та організація санітарного і спеціального медичного догляду за потерпілими; забезпечення осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва необхідними медикаментозними препаратами, автомобілями, інвалідними візками, протезно-ортопедичними виробами. Сукупні витрати, спрямовані на ці цілі за 11 місяців 2021 року, склали 300,6 тис. гривень.

     Кожен   день   у  житті  людей  з   особливими  потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя  в суспільстві,   самовдосконалення,   приносити   радість  собі  та  оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них  що життя є і воно триває. Сьогодні особливого вшанування і відзначення заслуговують ті особи з інвалідністю, які не впали в розпач,  не  замкнулись  у  чотирьох  стінах,  а  в  силу  своїх можливостей працюють, беруть активну участь у громадському житті, займаються спортом, рукоділлям, художніми промислами і самодіяльністю, виховують дітей та онуків. Тож хочеться побажати вам витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності ваші плани та задуми.

   Користуючись нагодою хочу подякувати всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки, й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

 

        Шановні! Бажаю усім ВАМ здоров’я, активного довголіття, сили духу і благополуччя вашим родинам. 

 

В.о.начальника відділення                                                 С.В. Діденко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних