A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Сьогодні в Україні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 14.12.2021 09:35
Кількість переглядів: 380

Фото без опису   День встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

   Як відомо, 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, що на Київщині, сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

Фото без опису   В нашій громаді проживає чотирнадцять учасників ліквідації Чорнобильської трагедії: Борис ДУБРОВ, Мирослав МУШИНСЬКИЙ, Віктор ТАРАН, Олександр ЛИСИЦЯ, Аліна ДЕРМЕНЖИ, Володимир КАЛАТУР, Лариса та Віталій ФЕДОРЕНКИ, Віктор СКИРДЕНКО, Людмила КОЛЄСНІК, Сергій КОПИТОК, Анатолій КОЛЄСНІК, Ігор САЩЕНКО та Петро КІКІС. Сьогодні ми дякуємо кожному з вас - хто врятував не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки.

  Ми схиляємося голови перед світлою пам'яттю загиблих та померлих ліквідаторів Чорнобильської аварії і розділяємо біль втрати з тими, до кого в сім'ї прийшла чорнобильська біда. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій.

   Шановні ліквідатори! Зичу усім вам міцного здоров’я, щастя і добробуту, родинного тепла і мирного неба над нашою Батьківщиною!

Селищний голова Володимир МАРЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь