Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

До уваги платників податку на майно!

Дата: 07.01.2022 00:25
Кількість переглядів: 363

Фото без опису   Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що згідно з п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України, платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

   Відповідно до пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта /об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

   Особливу увагу необхідно звернути на те, що:

за податкові періоди, починаючи з 2022 року, за об’єкти (земельні ділянки або нерухоме майно), розташовані в межах однієї територіальної громади, подається одна податкова декларація з плати за землю та одна податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

у податковій декларації зазначається код за КОАТУУ об’єднаної територіальної громади , на території якої розташовані об’єкти оподаткування;

платникам плати за землю у податковій декларації при заповненні показника щодо коду виду цільового призначення земельної ділянки необхідно користуватись новим Класифікатором видів цільового призначення земельних ділянок (додатки 58-60 до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2012 №1051, з врахуванням змін, внесених з 11.08.2021 року постановою КМУ від 28.07.2021 №821).

 

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області,

Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних