A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Активізовано роботу робочої групи з питань легалізації праці та зайнятості населення.

Дата: 21.01.2022 11:19
Кількість переглядів: 262


   Подолання безробіття на території Нововоронцовської селищної територіальної громади та легалізація трудових відносин між найманими працівниками та роботодавцями – є одним із пріоритетних напрямків роботи виконавчих органів громади. Тому активізовано роботу робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Адже саме через виплату зарплатні «у конвертах» бюджет СТГ недоотримує чималі кошти, які могли б піти на фінансування медицини, освіти чи ремонт доріг».

Фото без опису   В січні 2022 року було здійснено два виїзди робочої групи з питань легалізації праці та зайнятості населення по Нововоронцовській територіальній громаді за участі головного державного інспектора Головного управління Держпраці у Херсонській області Аліни Байрак, начальника Нововоронцовськоі ДПІ ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі Владлени Ломакіної та провідного фахівця з питань зайнятості Нововоронцовської районної філії Херсонського ОЦЗ Ірини Дубини.

   

   В результаті обстежено 27 суб’єктів господарювання, під час обстежень яких, проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями та найманими працівниками стосовно вимог  чинного трудового законодавства щодо необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, своєчасного укладення трудових договорів та повідомлення органів ДПС про прийняття працівника на роботу, недопущення працівника до роботи без оформлення трудових відносин; про відповідальность роботодавців за порушення трудового законодавства, про розмір штрафних санкцій у випадку виявлення порушень. А також було акцентовано увагу на тому, що дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в «конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

   Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь