Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Активізовано роботу робочої групи з питань легалізації праці та зайнятості населення.

Дата: 21.01.2022 11:19
Кількість переглядів: 288


   Подолання безробіття на території Нововоронцовської селищної територіальної громади та легалізація трудових відносин між найманими працівниками та роботодавцями – є одним із пріоритетних напрямків роботи виконавчих органів громади. Тому активізовано роботу робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Адже саме через виплату зарплатні «у конвертах» бюджет СТГ недоотримує чималі кошти, які могли б піти на фінансування медицини, освіти чи ремонт доріг».

Фото без опису   В січні 2022 року було здійснено два виїзди робочої групи з питань легалізації праці та зайнятості населення по Нововоронцовській територіальній громаді за участі головного державного інспектора Головного управління Держпраці у Херсонській області Аліни Байрак, начальника Нововоронцовськоі ДПІ ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі Владлени Ломакіної та провідного фахівця з питань зайнятості Нововоронцовської районної філії Херсонського ОЦЗ Ірини Дубини.

   

   В результаті обстежено 27 суб’єктів господарювання, під час обстежень яких, проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями та найманими працівниками стосовно вимог  чинного трудового законодавства щодо необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, своєчасного укладення трудових договорів та повідомлення органів ДПС про прийняття працівника на роботу, недопущення працівника до роботи без оформлення трудових відносин; про відповідальность роботодавців за порушення трудового законодавства, про розмір штрафних санкцій у випадку виявлення порушень. А також було акцентовано увагу на тому, що дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в «конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

   Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних