Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Проведено тематичний захід пам’яті про події, що відбулися у лютому 2015 року під час боїв за Дебальцевський плацдарм та з нагоди вшанування Дня Героїв Небесної сотні.

Дата: 18.02.2022 17:30
Кількість переглядів: 255

Фото без описуБула сотня – тепер вже тисячі

Крилатих Ангелів в Небеснім батальйоні

Усі вони до Бога відійшли.

Щоб зберегти життя мільйонів.

Тепер вони стоять на блокпосту,

що зветься «батальйон небесний».

Й продовжують тепер на небесах вони

свій шлях й обов’язок почесний.

   Сьогодні для учнів 11 класів проведено тематичний захід, основною метою якого було збереження пам’яті про події, що відбулися у лютому 2015 року під час боїв за Дебальцевський плацдарм та з нагоди вшанування Дня Героїв Небесної сотні.

Фото без опису   Під час скорботного заходу згадали події Революції гідності та Небесну Сотню – українців, які вісім років тому в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Ця Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.

Фото без опису   Кожного з нас змінила Революція Гідності. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього подиху. Одним з прикладів тому – героїчний захист східних рубежів країни в ці лютневі дні під час боїв на Дебальцевському плацдармі взимку 2015 року (з 21 січня по 18 лютого). Саме хронології подій боїв за Дебальцеве була присвячена друга частина патріотично-виховної години.

   Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували всіх, хто боровся за свободу України в ті часи історії. Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. В цей день маємо віддати шану тим, хто «положив серце й душу за нашу свободу». А ще, вшанувати тих батьків, які ніколи не дочекаються сина, ту дружину, яка ніколи більше не зможе обійняти свого чоловіка, ту дитину, яка вже ніколи не побачить батьківської посмішки. Їм доводиться жити з цим болем щодня.

   Все, що ми можемо зараз – зробити так, щоби жертва цих українців не була даремною. І згадувати надалі, ЗАВЖДИ, наших захисників України за мужність і героїзм, за жертовність, за ратний подвиг по збереженню територіальної цілісності і незалежності нашої держави.

   Всі учасники заходу разом з усією Україною та світом узяли участь у тихій акції «Ангели пам’яті», на якій паперовими янголами вшанували пам'ять про героїв України різних часів.

   Вічна пам’ять Героям…

(Більше фото тут)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних