A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововоронцовська селищна рада
Херсонська область, Бериславський район

Про відбір до мережі Європейських цифрових інноваційних хабів

Дата: 27.12.2023 15:07
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

     Запускається національний відбір для створення Європейських цифрових інноваційних хабів (ЄЦІХ) в Україні в межах програми «Цифрова Європа». 20 грудня відбулось перше засідання Комісії з проведення конкурсу з відбору кандидатів на створення Європейських цифрових інноваційних хабів в Україні. До складу Комісії входять представники Мінцифри, Офісу з розвитку підприємництва та експорту (НКП Програми «Цифрова Європа» в Україні) та міжнародні експерти. Комісія затвердила Порядок проведення конкурсу та форму заяви кандидата на участь в конкурсі.

Мета національного відбору — знайти компанії, які готові просувати інновації, цифровізацію, надавати нові можливості й навички для масштабування. Також впроваджувати технології, які допоможуть розвивати бізнес та суспільство. 

Стати цифровими хабами можуть:

  • дослідницькі організації та/або організації з розвитку технологій;

  • технологічні та/або інноваційні центри;

  • наукові, технологічні та/або інноваційні парки;

  • організації підтримки підприємництва (інкубатори, акселератори, інвестори та ін.);

  • організації з підтримки бізнесу (торгово-промислові палати, галузеві асоціації, неурядові громадські організації та ін.);

  • інноваційні компанії / приватні провайдери технологій, інноваційні малі й середні підприємства (МСП);

  • агентства та організації з питань розвитку (економічного та регіонального,  промислового та/або технологічного, а також розвиток МСП);

  • фонди технологічного розвитку, фонди підтримки досліджень та/або інновацій;

  • університети / інститути / факультети та/або дослідницькі центри;

  • заклади професійної освіти;

  • промислові кластери, асоціації / компанії в ІТ-галузі; 

  • державні або приватні фінансові організації.

Подавати заявки на відбір необхідно через онлайн-форму за посиланням —  https://forms.gle/nUMjouvZnJJ664An7. Зробити це можна з 20 грудня 2023 року до 19 січня 2024 року включно. 

Результати будуть опубліковані на порталі Дія.Бізнес, сторінці програми «Цифрова Європа» https://business.diia.gov.ua/digital-europe-programme ) до кінця січня 2024 року.

Відбором займається комісія, до складу якої входять представники Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту й міжнародні експерти. Фіналістів обиратимуть за критеріями: відповідність вимогам, актуальність ідеї, можливість реалізації, потенційний вплив. Детальніше про оцінювання заявки — за посиланням

Для компаній, які зацікавлені в участі в мережі, протягом жовтня-грудня проходили вебінари європейських учасників ЄЦІХ. Переглянути вебінари та презентації спікерів можна за посиланням: https://business.diia.gov.ua/edihs-vebinar . Протягом наступного місяця відбудеться ще кілька вебінарів. Дати та деталі будуть оголошені додатково на вебпорталі Дія.Бізнесhttps://business.diia.gov.ua/ ).

Довідково: 20 грудня 2023 року стартував конкурс на створення Європейських цифрових інноваційних хабів, координацією якого займається Європейська комісія. Приймання заявок триватиме до 10 квітня 2024 року. Важливою умовою подання є лист-підтримка апліканта Національною комісією. Відповідно, відправити заявку на конкурс ЄС українські учасники зможуть тільки після відбору Національною комісією. Результати оприлюднять в кінці січня 2024 року, тож учасники конкурсу матимуть більш ніж два місяці на підготовку заявки згідно з формою Єврокомісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь